“Twenty One Pilots” singlom “Shy Away” najavili šesti album

Eklektični duo Twenty One Pilots koji miješaju indie pop, hip hop i alternativni rock, najavili su izlazak šestog albuma u 12 godina karijere.

Album najavljuje singl „Shy Away“ naznačujući zaokret ka čišćoj indie pop glazbi, ali i još jednu promjenu u imageu. Nakon maski, crvenih vunenih kapa i lažnih tetovaža, ovaj dvojac iz Columbusa sada izgleda više casual, kao obični momci iz susjedstva s nešto dužim frizurama.

“Twenty One Pilots” postali su veliki prije šest godina albumom „Blurryface“, pogodivši njime, baš kao prije dvije godine Billie Eilish, žicu neshvaćenih teenagera širom svijeta. Koliko je obožavanje bilo veliko najbolje ilustrira činjenica da je „Blurryface“ prvi album u povijesti s kojega je baš svaka pjesma dobila najmanje Gold certifikat po RIAA  (Recording Industry Association of America) standardima. Prevedeno na razumljivi jezik, svaka od pjesama s albuma prodana je kao fizički singl i(li) plaćeno downloadana barem 500 tisuća puta. Tu u ovoj našoj eri digitalije treba dodati i striming po principu da 100 strimanja vrijedi kao jedno downloadanje ili prodaja fizičkog singla.

Nadalje, “Twenty One Pilots” jedni su od rijetkih kojima je uspjelo da u istom tjednu imaju dva singla u prvih pet na Hot 100 Billboardovoj ljestvici sa singlovima „Heatens“ i „Ride“. Preciznije, prije njih to je uspjelo još jedino najvećima: Beatlesima i Elvisu Presleyu.

Konceptualni album „Trench“  prije tri godine nije izazvao takvu pomamu kod publike, ali su s njim Twenty One Pilots postali miljenici kritike koji su hvalili tamnu atmosferu albuma i ambiciju benda da glazbeno eksperimentira.

Kroz introspektivne stihove na novom singlu bend se nastavlja držati tema koje su ih proslavile na prošlim albumima a to su tjeskoba, usamljenost, dosada, sve ono što pogađa mlade njihovih godina. Hoće li to biti dovoljno da novi album „Scaled And Icy“ ponoviti uspjehe prošlih, vidjet ćemo kad izađe 21. svibnja. Sudeći po prvom singlu „Shy Away“, nismo baš sigurni jer je prvi dojam da ova pjesmu nema neodoljivu privlačnost i unikatnost njihovih najboljih singlova kao što su „Stressed Out“, „Ride“ ili „Lane Boy“.

Izvor: novilist.hr

Ⓒ 2021 - Sva prava pridržana