TS ŽITNA POLJA predstavlja svoj singl prvijenac “Ne dam tebe, Slavonijo”

Tamburaški sastav “Žitna Polja” nedavno izbacili svoju prvu autorsku pjesmu pod nazivom “Ne dam tebe, Slavonijo”.

Mladi tamburaši iz okolice Osijeka izrazito su ponosni na svoju prvu pjesmu koja je dio 16. Festivala šokačke pisme Županja 2021. Nakon što su krajem siječnja objavljene na streming servisima, pjesme 16. Glazbenog festivala Šokačke pisme, Županja 2021. dostupne su i na dvostrukom CD-u. Tradicionalni festival tamburaške glazbe i ove je godine okupio sjajna imena: Šima Jovanovac, Najbolji hrvatski tamburaši, Dike, Slavonia band, Džentlmeni, Vranac, Kas, Cure iz centra, Ana Baketarić, Dukati, TS Allegro i brojni drugi. Ukupno 31 skladba najbolje tamburaške glazbe.

To je i jedini festival koji daje priliku mladim i neafirmiranim autorimasastavima i izvođačima da u Slavoniji čuvaju, njeguju i promiču baštinu, tradiciju i običaje generacijama koje dolaze. Ove godine, zbog aktualnih epidemioloških mjeranije bilo moguće održati festival Šokačke pisme 5. veljače, kako je planirano. Festival i sva popratna događanja prebacuju se na mjesec svibanj.

Za tekst pjesme zaslužna je Matea Kopić, dok glazbu i aranžman potpisuje Matija Minarik  koji je ujedno i član “TS Žitna polja”. Mix i mastering odradio je Stjepan Ruda Rudinski (Atelier 54 recording studio). Kroz redateljsko vodstvo Maria Šuline spot prikazuje upravo ono što ovi mladi momci cijene, vole i čuvaju, a to su ljepote naše Slavonije. Snimanje se odvijalo u Semaljcima (nedaleko Đakova) gdje su u šokačkoj kući, odjeveni u tradicionalne nošnje, okruženi žitnim poljima, jelom i pićem koji se uobičajeno konzumiraju u Slavoniji, najbolje mogli približiti ono što ne daju.

Ⓒ 2021 - Sva prava pridržana