Tri duge godine čekali smo na novi Gibonnijev singl. I čekanje se isplatilo!

Pet godina od objave albuma Familija, novim singlomKiša (Z’naab)” Gibonni najavljuje novo diskografsko izdanje. Ova pjesma prvi je singl s EP-a (ili mini albuma) U po’ ure” koji će izaći tijekom ljeta ove godine.

Novi singl najava je i prvog albuma nakon čak pet godina i “Familije” koju je objavio u suradnji s Oliverom. Inače, singl ima i podnaslov ‘Z’naab’, što je etiopski naziv za kišu.

Zašto etiopski? Gibonniju se na singlu pridružio tamošnji glazbenik Haddis Alemayehu, a sve je pojačao Zbor župljana Sv. Petra iz Zambije.

“Jedna naša s Brača išla je radit u Addis Abebu, tamo se zaljubila i udala za jednog vrhunskog glazbenika. Znači on je doli ono što bi tu u Europi bili 2Cellos. Kad su dodjeljivali Nobelovu nagradu za mir, on je taj koji je tamo svira. Mislim, alo!”

U čast splitskog nebeskog zaštitnika sv. Dujma I Dan grada Splita, Gibo svome gradu i svima nama poklanja koncert ‘U po ure na svetog Duju’ – unplugged Giboni. Koncert je snimljen na Prvoj marjanskoj vidilici , a prijenos je danas (07.05.) na HRT-u od 20:40.

Izvor: narodni.hr

Ⓒ 2021 - Sva prava pridržana