Tko su žene koje potpisuju novi Kedžin singl “U nama”?

Pjesma “U nama” je novi singl i spot Damira Kedže koji autorski potpisuju žene. Izazovno razdoblje i godina su, vjerujemo iza nas, a danas nam sve izgleda kao neki novi početak. I baš tako zvuči i nova pjesma Damira Kedže, prepoznatljiva, a opet drugačija i snažnija od svega do sad, posebna u puno toga te zvuči kao novi snažni početak. A tko su autorice emotivnog zvuka i slike? Pjesmu je napisala sjajna mlada kantautorica Lu Jakelić, žena satkana od nota i emocija čiji će talent publika tek otkrivati. Lu je napisala sve pjesme na svom prvijencu objavljenom 2019. godine, a ovo je prvi put da je glazbu i stihove pisala za nekog drugog. Baš zato je odgovornost Damira Kedže još veća.
“Počašćen sam što sam ja taj prvi koji će publici donijeti emociju i drugačiji pristup glazbi i to onoj posebnoj kakvu sklada Lu. Pjesma me već na demo snimci obuzela i osjećao sam da je moja, da je svemir mislio na mene dok ju je Lu stvarala. Ovu pjesmu osjećam na neki poseban način. Opisuje me onako ‘baš do kosti’. Dao sam sve od sebe da taj osjećaj i emociju donesem publici najbolje što mogu. Višeslojna je jako i sad samo čekam kako ćete ju vi doživjeti”
obratio se publici Damir.

Redateljica spota je Helena Janjušević, Damirova višestruka partnerica, žena u čije se ruke prepušta potpuno siguran da će od njega izvući ono najbolje, glumačko i plesno.
“Vjerujem joj toliko da sam joj dao da mi režira spot i da u njemu glumi. Helena Janjušević je posebna baš kao i ova pjesma. Multitalentirana, posebne ljepote i karaktera, a kada pogledate spot shvatit ćete zašto je obožavam. Zahvalan sam što je dio mog svemira”rekao je Damir.

Radeći na pjesmi, spotu i kompletnom projektu “U nama” suradnici su birani srcem, emocijom i po onome što ih kod Damira izdvaja i čini posebnim. Sve je od početka bilo hrabro, odabrati pjesmu ogoljene i čiste emocije i tu emociju verbalizirati vokalno i emocionalno uz tim koji je okupljen samo za projekt “U nama”, a u njemu su kreativni i vrijedni pojedinci, majstori svog posla koji su surađivali po prvi put skupa na jednom projektu. Cijelo vrijeme je to bio njihov svojevrsni eksperiment u koji su vjerovali.
“I evo, tek sad dok slažem dojmove shvatio sam da su na ovom spotu sve ključne uloge odigrale žene, wow. Vodilo me srce i svaki dio stvaranja ove pjesme prepustio sam onima kojima bezrezervno vjerujem i evo sad shvaćam – who run the world? Hvala vam drage moje, ništa bez vas. Stvorili smo pjesmu za koju sam Snježani rekao neka mi ju puste kada umrem, toliko vjerujem u nju”, emotivno je zaključio Damir.

Ⓒ 2021 - Sva prava pridržana