Roots In Session donose novi miks ‘Domajkla’ za kraj godine!

U sklopu dvadeset godina djelovanja i kreiranja bass scene, dvojac Roots In Session 2021. godinu zaključuju s prvim miksom ‘Domajkla’ koji je sastavljen od radova iz vlastite produkcije. Roots In Session su unazad dvije godine objavili čak 17 pjesama i remikseva u raznim žanrovima poput reggaea, hip hopa, dancehalla, drum’n’bassa i junglea.

Prvi miks koji je sastavljen od radova iz vlastite produkcije “Domajkla” RootsInSession otvaraju u dancehall stilu s izolskim izvođačem Drillom pjesmom “Obala”, koju je podržao i Jamie Rodigan u svojoj radio emisiji Soundsystem Showu na londonskom radiju Whynow. RootsInSession nastavlja priču „Domajkle“ s drum’n’bass i jungle izdanjem “Roots & Culture” i najprepoznatljivijim drum’n’bass remiksom “Head Up” nastao u suradnji s jamajkanskom reggae pjevačicom SumeRR, a kojeg je objavila američka izdavačka kuća VPAL Music. Na polovini miksa dečki polako smiruju tenzije s reggae remiksevima poput “Street Boya” detroitskog repera Valida, gdje mu se pridružuje prije spomenuta SumeRR uz najpoznatiji reggae remiks na Balkanu pod nazivom “Ne Bih Se Mijenja“ crnogorskih Who See i srpskog Smoke Mardeljana.

“Domajkla” miks Pier i Fu završavaju u stilu njihovog prvog riddim albuma “Lockdown Ska” koji je nastao u koprodukciji s Markom Gaćinom, pjevačem reggae benda Brain Holidays. „Lockdown Ska“ je ujedno i prvi riddim album u Sloveniji koji okuplja izvođače iz Balkana, Europe i Jamajke kao što su Italee Watson, Sassja, Anina, Maja Založnik, Rootsman I, Tadiman i Buda. Za mix i master svih autorskih pjesama su zaslužni Filip Motovunski, Marko Gaćina i Dj Goce. RootsinSession dvojac tako zaokružuju svoju uspješnu misiju s Domajkla miksom, koji možete preslušati ispod, a ujedno već pripremaju nova izdanja za 2022. godinu.

Ⓒ 2021 - Sva prava pridržana