Placebo donosi novi singl “Beautiful James”!

Placebo, engleski art-rock velikani, imaju odličan novi single, Beautiful James, kojim najavljuju povratak na scenu, novi album i veliku svjetsku turneju. U Zagrebu, točnije na stadionu Šalata, bend će nastupiti 27. lipnja 2022. Novi single ujedno je i prvi koji je bend objavio nakon pet godina, a povratak na scenu dolazi uz osmi album i veliku svjetsku turneju. Zagreb će na omiljenoj pozornici u centru grada biti jedna od postaja koja će među prvima čuti kako zvuči novi materijal, a bend će podsjetiti i na svoj prebogati katalog.

Vrsni majstori predstavljanja raznih aspekata našeg društva, s novom pjesmom, koja je istovremeno nježna i jaka, a dolazi u vrijeme velikih podjela, žele preispitati uskogrudnost. “Za mene je imperativ da svatko otkrije svoju osobnu priču unutar pjesme, ne želim nikome govoriti kako da se osjeća”, poručuje Brian Molko.

Placebo su u Londonu 1994. godine osnovali vokalist-gitarist Brian Molko i basist-gitarist Stefan Olsdal, a u više od dva i pol desetljeća karijere postali su jedan od najpoznatijih rock bendova s preko 13 milijuna prodanih primjeraka albuma diljem svijeta. Poznati po androgenom imidžu frontmena Briana Molka, glam-rocku i sirovim punk gitarama, Placebo je u dva desetljeća postao jedan od napoznatijih rock bendova današnjice s preko 12 milijuna prodanih primjeraka albuma diljem svijeta. Od istoimenog debi albuma koji je promijenio britansku glazbu, djelovao kao protuteža Britpopu i inspirirao mnoge bendove, Placebo je ušao u povijest s pet albuma koji su završili na ljestvicama deset najboljih u UK-u, surađivali su s izvođačima kao što su David Bowie, Robert Smith i Michael Stipe i imaju mjesto na vrhu britanske scene.

Ⓒ 2021 - Sva prava pridržana