Pjesma Paula McCartneya u suradnji s Dominicom Fikeom dobiva novu R&B pop verziju

Još u prosincu Paul McCartney objavio je svoj 18. samostalni album “McCartney III”Sada, legendarni član Beatlesa ponovno pregledava album zajedno s nekim poznatim licima. 16. travnja izdaje “McCartney III Imagined” ,  zbirku preoblikovanih pjesama sa svog albuma za 2020. godinu.

McCartney je u suradnji s Dominicom Fikeom izbacio novi spot za pjesmu “The Kiss Of Venus”. Dvojac je zajedno uspio pretvoriti skladbu od glatke akustične balade do ultimativnog R&B pop hita. Krajem prošle godine McCartney je otkrio da je veliki obožavatelj Fikea. Također je podijelio kako danas sluša mnoštvo različitih izvođača, uključujući Fikea.
“Imam sreće da imam prijatelja koji mi šalje novu glazbu koja mi pomaže da održim kontakt sa modernom scenom. Tako da slušam ljude poput Dominica Fikea, Becka, St. Vincenta i Khruangbina. Također slušam puno starih klasičnih pjesama, od rock ‘n’ rolla do 60-ih preko soula do R&B-a, a povremeno i klasičnu glazbu. Ispostavilo se da je McCartney imao određeni razlog za imenovanje tih umjetnika. Udružuje se s njima i mnoštvom drugih glazbenika kako bi izdao svoj album u drugačijem svijetlu.

Spot za pjesmu “The Kiss Of Venus” prikazuje Fikea kao njujorškog poslovnog čovjeka koji preispituje riječi i priče iz svakodnevnih vijesti. U konačnici, videozapis je kreativan poziv na akciju da ne vjerujete uvijek onome što pročitate u medijima. McCartney se pojavljuje se na kraju spota kako mirno čita usred parka The New York Times.
Fike je zaista unio svoj vlastiti stil u novu verziju “The Kiss Of Venus”. Kao rezultat toga, pjesma je režirana u retro-futurističku R&B pjesmu koja spaja utjecaje Fikea i McCartneya.

Ⓒ 2021 - Sva prava pridržana