Osječki tamburaški sastav “Kas” predstavlja emotivnu pjesmu “Savski suton”

Osječki sastav Kas” već je dobro poznato ime na tamburaškoj sceni. Nakon godine koja je bila drukčija od svih i posebice teška za glazbenike, mladi tamburaši kreću punom parom u 2021., i to s novom pjesmom “Savski suton”, koju će predstaviti na Festivalu šokačke pisme u Županji.

“Moram priznati da je za mene pjesma “Savski suton” uistinu posebna. Ovo je prvi zajednički autorski rad moje gospođe i mene, tako da za nas ova pjesma ima posebnu težinu. Ekipi iz banda na prvo se slušanje svidjela, pa odluka da s njom idemo na festival i nije bila teška. Tekst je nastajao dugo godina. Emocije su se skupljale, jer je Lana (supruga) iz Županje, a studirala je u Zagrebu te je svaki odlazak i ponovni rastanak stvarao sve veću prazninu i sjetu koju je na kraju pretočila na papir te napisala ovaj prekrasni duboki tekst. Mislim da više nikada neće napisati tako nešto, jer sam joj ja upotpunio tu prazninu”.

“Pjesma je nastala prije nekoliko godina, ali je stajala u ladici sve do kraja prošle godine, a festival mi je dao dodatni motiv i krila da završim glazbu i pjesmi postavim glavu i rep. Prije 3-4 godine uspio sam nagovoriti ženu (tada djevojku) da mi pošalje tekst da se malo poigram s njim. Sjeo sam za klavir i složio neki okvir, snimio i zaboravio na to. Kako se bližio festival, a ja sam imao vremena, jer zbog korone nismo imali toliko svirki, uzeo sam pjesmu i posložio sve na svoje mjesto. Moram pohvaliti i dragog mi prijatelja Šimu Milovca, koji je sudjelovao u snimanju demo snimke svojim klavirskim umijećem. Daljnja suradnja s ljupkom mladom damom nije upitna, jer u ladici imam još 5-6 pjesmama koje čekaju svoj trenutak kako bi ugledale svjetlo dana. Nadamo se da ćemo u budućnosti stvoriti još mnogo pjesama koje će naći svoju publiku.” – rekao je frontman benda Dinko Glavaš.

Ⓒ 2021 - Sva prava pridržana