Mejaši i Crvena jabuka novim duetom “Sanjam te” konačno otkrili dugo skrivanu romantičnu stranu

Nakon uspješnica “Nije to vino” i “Nova godina”, koje su proteklih mjeseci ispunjavale radijski eter i držale se visoko na glazbenim top ljestvicama, Mejaši snimili su spot za još jedan singl s aktualnog albuma “Nova godina”. Riječ je o baladi “Sanjam te” koja pet godina nakon uspjeha dueta “Noćima, danima” obilježava njihovu drugu glazbenu suradnju s Crvenom jabukom.

“Svaka takva suradnja je novo iskustvo, a drugi glazbenik pjesmi doprinese nečim svojim i to je najveća vrijednost. Ljudi pamte dobre duete, jako mi je drago što su Mejaši dokazali da mogu odlično funkcionirati s kolegama, pravim zabavljačima kao što su grupa Vigor, Andrea Šušnjara, Miroslav Škoro, Mladen Grdović…, a možemo jednako uspješno surađivati i s uzorima uz čiju smo glazbu odrastali, kao što je slučaj s Crvenom jabukom.”

“Ovo je sigurno najromantičnija pjesma u karijeri Mejaša predvođena Nikolinim autorskim rukopisom, koji potpisuje tekst i glazbu i za našu prvu glazbenu suradnju. Godinama se potajno nadam da bi Mejaši mogli krenuti u tom smjeru zvuka, u kojem se jako ugodno osjećam. Kako idemo stariji, taj nam zvuk sve više odgovara i priliči po godinama. Posebno sam uživao u toj pjesmi, nadam se da će isto osjetiti i publika. Nikola me toliko dobro poznaje pa zna jako dobro što bi mi najbolje sjelo kao pjevaču. Nježna je emocija protkana kroz pjesmu. Zvuči kao Mejaši, a nije tradicionalan naš zvuk na koji su svi naviknuli” – zadovoljan je pjevač Edo Drakulić, koji s nestrpljenjem iščekuje reakciju i odluku vjerne publike jesu li krenuli u dobrom smjeru.

 

“Puno sam pričao sa Žerom i njegovi savjeti su uvijek opravdani iskustvom i rezultatima pa ih rado poslušam. Kad je čuo pjesmu brzo je pozitivno reagirao i znali smo da je to to. Mi smo doista generacija koja je odrastala uz Crvenu jabuku i njihove smo pjesme svirali u društvu kako bi se svidjeli djevojkama u nekim mlađim danima. Nakon prvog dueta “Noćima, danima” koji bilježi odlične rezultate, odlučio sam napisati baladu koja će nam na koncertima dozvoliti da pokažemo i romantičniju stranu koju dosad nismo baš isticali. Mislim da je Žera bio jedini i pravi izbor za duet koji je svojim glasom i karizmom obogatio pjesmu i spot. Velika je čast imati duet s takvom legendom, a pogotovo kad pjeva tvoju pjesmu, ističe voditelj benda Nikola Bosilj, kojemu je ovo ujedno i treći videospot koji i potpisuje kao redatelj”.

“Ništa neobično nije nas spojilo. Povezuju nas sličan stil odijevanja i nezaobilazne starke, a drago mi je da su momci odrastali uz normalnu muziku kao što je Jabuka. Pjesmi želim uspjeh, a Mejašima i publici da ostanu lijepi, zdravi i pametni te da se klone loših stvari”, poručio je frontmen Crvene jabuke.

Ⓒ 2021 - Sva prava pridržana