Izvor: Croatia Records

Glazbenica i multiinstrumentalistica Lana. S vodi nas u svoj svijet

Lana Škrgatić, umjetničkog imena Lana. S, objavila je svoj prvi singl i video “Naš svijet”. Iako je ovo njen prvi autorski uradak, ova sjajna akademska glazbenica i multiinstrumentalistica iz Zagreba dobro je poznato lice svima koji su bili na koncertima Zabranjenog pušenja i Crvene jabuke, a ljubiteljima tamburaške glazbe poznata je i kao članica i osnivačica ženskog sastava C.U.R.E..

Uz brojne koncertne angažmane i svoj redovan rad u The American International School of Zagreb, na kojem predaje kao profesorica glazbene kulture i dramske umjetnosti, Lana priznaje da dosad nije imala vremena posvetiti se svojoj solo karijeri, što će u idućim mjesecima itekako ispraviti. Prvi korak prema ostvarivanju tog cilja je potpisivanje ekskluzivnog ugovora s diskografskom kućom Croatia Records, a za prvi singl Lana je odabrala pjesmu “Naš svijet”Ovaj singl ujedno je i najava njenog prvijenca koji će na tržište izaći početkom lipnja.

“Zaista sam sretna što sam napokon uspjela realizirati i svoj projekt. Skladati sam počela još odavno, ali se jednostavno nisam stigla tome sustavno posvetiti. Nedostatak koncerata u ovoj pandemiji mi je donio malo više vremena i zato sam prionula poslu i veselim se svom prvom albumu. Za umjetničko ime odabrala sam Lana. S jer je jako puno Lana na sceni, a ovo S mi ima veze sa saksofonom koji sviram uz klavir i flautu”objasnila je Lana. 

Da je upravo “Naš svijet” odličan izbor za prvo predstavljanje pokazuju i brojne pohvale na YouTube-u, a ovu pop pjesmu zaraznog refrena posve sigurno ćemo čuti u radijskom i TV eteru. U videospotu redatelja Gorana Arbanasa, Lana ja odsvirala flautu, klavir i saksofon, što je između ostalog čini jedinstvenom na našoj glazbenoj sceni. 

Izvor: Croatia Records

Ⓒ 2021 - Sva prava pridržana