Glazbena čarolija Luke Nižetića i Chord Companyja u klapskoj verziji hita ‘Ka more je život‘

Nekako mi se otvorila ideja da snimim verziju u kojoj bi dominiralo višeglasje uz minimalnu instrumentalnu intervenciju, kaže pjevač Luka Nižetić.

Splitski glazbenik u suradnji s Chord Company ovih dana ponudio je novi aranžmanski doživljaj svog aktualnog singla. Nakon četiri mjeseca i premijernog predstavljanja pjesme “Ka more je život”, koja do danas bilježi blizu 600 tisuća pregleda na Youtube kanalu, Luka Nožetić odlučio je napraviti i njezinu klapsku verziju, a o samoj ideji pjevač nam je rekao:

”Drago mi je što pjesma ‘Ka more je život’ još uvijek super kotira u radijskom eteru, gdje je i dalje među top 40 najvrćenijih singlova. No u razgovoru s aranžerom i producentom Markom Mihaljevićem nekako mi se otvorila ideja da snimim verziju u kojoj bi dominiralo višeglasje uz minimalnu instrumentalnu intervenciju. Chord Company, skupina koju čine devetorica mladih, ali vrlo iskusnih i talentiranih glazbenika koji iza sebe imaju već nekoliko originalnih vokalnih obrada, prihvatili su moj poziv i uvelike pridonijeli novom doživljaju pjesme. Snimanje je prošlo u vrlo ležernoj atmosferi, a kad sam dobio final snimke, zaključio sam da definitivno ova verzija mora imati i svoj popratni videouradak. Inače nikad do sad nisam pribjegavao snimanju obrada svojih pjesama, no ‘Ka more je život’ je nekako posebna i meni drugačija pjesma od svega što sam dosad snimio tako da se ova intervencija s novim aranžmanom nekako prirodno nametnula”.

 

Grupu Chord Company čine glazbenici Lobel BarunJosip ŠvageljAnte NobiloIvan ZaradićGoran ZorićJuraj GuićTeo NikolacDavid Ropac i Tomislav Mihaljević, rodom iz raznih dijelova Hrvatske, od neretvanskog kraja, Ploča, otoka Korčule, Imotske zagore, Primorja i Zagreba. Svi su prvenstveno dobri prijatelji koji provode puno zajedničkog vremena uz pjesmu koja im, kako sami kažu, ispunjava živote. Upravo iz tog druženja nastala je ideja o osnivanju jednog novog sastava kroz koji do izražaja dolazi njihova pjevačka kreativnost i talent.

Video spot koji je sniman na Sljemenu potpisuje Dinko Šimac i koliko god izgleda jednostavno, na kraju njegovi zadnji kadrovi otkrivaju svu genijalnost redatelja.

Izvor: jutarnji.hr

Ⓒ 2021 - Sva prava pridržana