“GARBAGE” PROZIVA MIZOGINIJU U NOVOM SINGLU “THE MEN WHO RULE THE WORLD”

Nakon dosta vremena “Garbage” se vraćaju sa svojim novim vatrenim singlom “The Men Who Rule The World”. U himničnoj rock pjesmi bend otvoreno proziva mizoginiju, seksizam i rasizam koji su evidentni širom svijeta.

“The Men Who Rule The World  nudi moćan pogled na “Garbageov” nadolazeći album. Ispunjena funky električnim gitarskim riffovima, prijetećim ritmovima bubnjeva i prepoznatljivim vokalima glavne pjevačice Shirley Manson, pjesma ima sve elemente kako bi postala omiljeni hit među slušateljima. Isto tako, istiniti i nefiltrirani tekstovi u “The Men Who Rule The World” čine je ultimativnom protestnom pjesmom. Unutar teksta, “Garbage” proziva sve što nije u redu s društvom. Od mizoginije do socijalne nepravde, bend kritizira ono što vidi u svijetu i zahtijeva promjenu.

Za Manson, “No Gods No Mastersrezultat je “Garbagea” koji pokušavaju shvatiti što se događa u svijetu. Uz sve događaje koji su se dogodili od objavljivanja njihovog najnovijeg cjelovečernjeg filma Strange Little Birds 2016. godine, Garbage je smatrao da je sada pravo vrijeme za njihov sljedeći album.

“Ovo je naš sedmi zapis, čija je značajna numerologija utjecala na DNK njegovog sadržaja: sedam vrlina, sedam tuga i sedam smrtnih grijeha”, kaže Manson u priopćenju za medije. “To je bio naš način da pokušamo shvatiti koliko je svijet jebeno lud i zapanjujući kaos u kojem se nalazimo. To je zapis koji smo osjećali da moramo napraviti u ovom trenutku.”

“Garbage” su se udružili s čileanskim filmskim redateljem, animatorom i slikarom Javiem Mi Amorom kako bi stvorili upečatljiv video spot za “The Men Who Rule The World”. Animirani vizual prikazuje posebna razdoblja kroz povijest od predsjedništva Donalda Trumpa do pokreta Black Lives Matter. Na kraju se, međutim, video pretvara u postapokaliptični svijet koji doslovno plamti.

“No Gods No Masters” koproducirali su “Garbage” i njihov dugogodišnji suradnik Billy Bush Bush surađuje s Garbageom gotovo tri desetljeća i osmislio je svaki njihov prošli studijski album.

Ⓒ 2021 - Sva prava pridržana