Demi Lovato izbacuje “Dancing With The Devil” – Umijeće započinjanja ispočetka

Nakon što je predoziranje zamalo okončalo njezin život, Demi Lovato snažno i izravno pjeva o svojoj prošlosti i o tome tko želi postati.

Na dodjeli američkih glazbenih nagrada 2008., Demi Lovato nasmiješila se dok je novinarka s crvenog tepiha pitala o inspiraciji koja stoji iza njene pop-punk solo glazbe. “Vjerovali ili ne, sa 16 godina prošla sam već puno toga”, odgovorila je dostojanstveno se hihoćući. “Hajde, koliko slomova možeš imati sa 16 godina?” inzistirao je čovjek. “Oh, puno”, odmah je uzvratila Lovato.

Tijekom sljedećih nekoliko godina, dok je poslušno izvodila ulogu čedne pop zvijezde, Lovato se borila pod neizmjernim pritiskom medija i glazbene industrije. Iza kulisa borila se s poremećajima prehrane, samoozljeđivanjem i upotrebom supstanci. Nedavno je otkrila da je silovana u dobi od 15 godina; iako je napad prijavila odraslima, počinitelj je nastavio raditi zajedno s njom. Nakon što je prvi put ušla u ustanovu za liječenje u dobi od 18 godina, Lovato je bila transparentna u svojoj borbi s ovisnošću i oporavkom.

U ljeto 2018., nakon šest godina trijeznosti, Lovato se 24. srpnja predozirala, uzrokujući tako tri moždana udara, srčani udar, zatajenje više organa, upalu pluća, trajno oštećenje mozga i trajne probleme s vidom. Kao što objašnjava u nedavnom dokumentarnom filmu “Dancin With The Devil”, preprodavač droge koji je te noći opskrbio Lovato seksualno ju je napao i ostavio mrtvu. Čudo je da je preživjela.

U svom novom albumu, “Dancing with the Devil … The Art of Starting Over”, 28-godišnjakinja se kroz 19 pjesama naslanja na svoje osobne borbe. Pop zvijezda koja je jednom ispovijedala želju da se „oslobodi svih demona”, naoko je prihvatila da mora živjeti zajedno s njima. Ljigavi “Ples s vragom” ocrtava strmu padinu koja je dovela do predoziranja: “Malo crnog vina” postalo je “mala bijela crta”, a zatim “mala staklena lula”. Proživjela je trenutak kada se probudila u bolnici, gotovo slijepa i nesposobna prepoznati svoju malu sestru.

Spot za “Dancin With The Devil” zapanjujuće detaljno rekreira noć predoziranja Lovato i kasniju bitku za njezin život. Tu je aparat koji joj je očistio krv kroz venu na vratu, vrećica vjerojatno puna droge, i spužvasta kupka koja nježno prati tetovažu “preživjele” na vratu. Lovato je i režirala video, izjavivši da je dijeljenje njezinih proživljenih iskustava dio njezina procesa ozdravljenja. “Dancin With The Devil” traži da vjerujete da je dovoljno ono što je prošla Demi Lovato. Glazba će nesumnjivo doprijeti do slušatelja koji se bore sa vlastitim opterećenjima i na Lovato gledaju kao na uzor, baš kao i otkad je bila tinejdžerica na crvenom tepihu, prisiljena opravdati dubinu svog proživljenog iskustva. Priroda glazbe i tupa snaga kojom se isporučuje, predstavljaju Demi Lovato kao osobu i Demi Lovato kao umjetnicu. 

Ⓒ 2021 - Sva prava pridržana