BTS-ov engleski singl “Butter” oborio rekord

BTS-ov engleski singl “Butter” postao je najbrži video zapis koji je na YouTube-u postigao 10 milijuna pregleda.

Ovaj se singl zapravo ne fokusira na teme poput ljubavi prema sebi, maltretiranja, depresije i ostale teme koje su istaknute u prethodnim pjesmama grupe. Na konferenciji za novinare u petak u Seulu, grupa je rekla da su namjerno stvorili laganu pjesmu.

“Kad čujete naslov “Butter”, odmah znate da smo pokušali napraviti pjesmu koju je lako slušati, umjesto one sa zaista teškom ili dubokom porukom”, rekao je član grupe Jimin na tiskovnoj konferenciji. Objašnjavajući naslov pjesme, rekao je: „Ovo je pomalo neugodno, ali to je nešto glatko poput maslaca, što se stvarno otopi i uhvati. To je vrlo slatka pjesma.

Grupa se nada da bi ova pjesma konačno mogla biti njihova šansa za osvajanje nagrade Grammy, što je dugogodišnji cilj grupe. BTS je zaradio svoju prvu nominaciju za Grammy u kategoriji Najbolji pop duo/grupni nastup za svoju disko-pop pjesmu 2020. “Dynamite”, ali na kraju je izgubio od Lady Gage i Ariane Grande koje su imale singl “Rain On Me”.

Iako se video otvara crno-bijelim, prelazi u dominantnu temu boja u trominutnoj pjesmi koja je, očito, žuta. Video završava tako što reper Suga jede nešto maslaca s vilice. Iako su koreografija i scenografija jedinstveni za temu ove pjesme, podsjećaju na zabavne pop boje i raspoloženje “Dynamita”, zajedno s koreografijom koja uključuje dijelove u kojima članovi prolaze slobodnim stilom unutar dizala.

Odluku da se pokreti slobodnog stila uključe u konačni video zapis član grupe objasnio je na konferenciji za novinare: „To su slobodni plesovi koje smo osmislili na setu. Odabrali smo ono čime se možemo najbolje izraziti i zaista smo uronili u sebe. ” “Pokušali smo ubaciti puno tih emocija – ljubljenje ruku, vraćanje vragolastog pogleda ili četkanje kose natrag.

Ⓒ 2021 - Sva prava pridržana