Bend Sopot se vraća sa novom pjesmom, spotom i najavom albuma!

Banjalučki bend Sopot izbacio je novu pjesmu pod nazivom ‘Jednog dana’! Ovim singlom Sopot najavljuje novi album, a prvi singl dobio je i spot, u kojem je glavna uloga pripala glumici Nikolini Friganović. Za pjesmu koju su snimili u Beogradu u studiju Siena Voje Aralice, morale su proći gotovo dvije godine i poklopiti se sve kockice, kako bi ugledala svjetlo dana.

„Još prije pandemije, 2-3 godine zaredom bili su redovno ispred konzulata ogromni redovi ljudi koji apliciraju da trajno odu odavde. Šetajući kroz grad, stalno sam nailazio na te kolone kako čekaju, što mi nikako nije prijalo – taj odlazak ljudi. To me je „bacalo“ u depresiju, tako da se to kuhalo u meni i na kraju sam shvatio da je, kao i uvijek, da ne ostane u meni i da me ne truje, najbolje izbaciti sve kroz pjesmu“, rekao je o inspiraciji frontmen benda Petar Topalović. On je autor glazbe i teksta, dok se za aranžman potpisuju i ostali članovi Sopota zajedno sa Vojom Aralicom.

Ono što je najvažnije, ističu da nisu odustali i da se nisu raspali tijekom panedmije, te da i dalje imaju planove za predstojeći period. Nova pjesma je i poruka da ih situacija nije slomila, već da imaju nadanja u pozitivnu promjenu. Zbog trenutne pandemije i financijskih preduvjeta, odlučili su se za minimalistički pristup pri snimanju spota. Kao i za pjesmu „Krenimo iz početka“, video je radila Tajana Dedić Starović.

Sopot je bend s 15-godišnjim stažom, a svoj muzički put počeo s elektronikom. Trenutno podržavaju trend vraćanju organskom zvuku, što se osjeti i na novoj pjesmi, tako da će i baza cijelog albuma biti gitaristička.

 

 

Ⓒ 2021 - Sva prava pridržana